Yemek ve Teknoloji Dünyasının Buluşmasından Ortaya Çıkan 10 Sıra Dışı Yemek

Teknoloji ve gastronomi bir araya geldiğinde yer yerinden oynuyor. İşte karşınızda akıllara durgunluk vericek hem lezzetli hem de mükemmel 10 sıra dışı yemek!

1. Tavuk çorbası küreleri

Moleküler gastronomi sferifikasyonu ile yapılan bu iştah açıcı şeyler aslında tavuk çorbası! Moleküler gastronomi tekniği kullanarak meyve suyu veya çorbayı küresel damlacıklara dönüştürerek sunmayı sağlayan bu yöntem görsel açıdan gerçekten mükemmel!

2. Moleküler dondurma

Moleküler gastronomi tekniklerini kullanarak üretilen sıradışı dondurmalar farklı lezzetleri ile öne çıkıyor. Örneğin, balsamik asitli dondurma en sevilenleri arasında. Ve moleküler dondurma normal dondurmaya göre çok ama çok hızlı şekilde yapılıyor!

3. Folie salatası

Moleküler gastronomi alanında çığır açan Ferran Adria’nın tarifi olan bu salatada tuz ve sirke içinde konserve edilen papatya tomurcukları ile Güney Amerika’ya özgü olan cat’s claw shoots yer alıyor.

4. Ravioli

Bildiğiniz tüm raviolileri unutun ve buna bakın! Ferran Adria’nın mutfağından çıkan transparan ravioli de moleküler gastronomide İtalyan lezzetini farklı şekilde yorumluyor.

5. Crystal bread bottarga ve finocchio

Özel bir tarif olan bu yemeğin dışında gördüğünüz şey aslında kristal ekmektir. Kimyasal yöntemlerle yapılan saydam veya şeffaf bir dokuya sahip özel bir ekmek türü olan kristal ekmeğin içine balık yumurtasından yapılan bottarga ve bir bitki olan finocchio konuluyor.

6. Safranlı tagliatelle

Şeffaf ve göz alıcı bir tagliatelle! Safranın zarif aroması ile birleşen şeffaf görünümlü makarna gerçekten makarna yemeyi sevdirecek gibi duruyor! Özel moleküler gastronomi yöntemleri ile üretilen makarna lezzet olarak da çok başarılı!

7. Clear canapé

Moleküler gastronomide sunumda kullanılmak için üretilen şeffaf diskler ile çevrelenmiş bu kanepe aslında çağın çok ötesinde. Dışındaki şeffaf kısmın herhangi bir tadı bulunmuyor ve ağzınıza attığınızda hemen eriyor. Bu sayede elinizin kirlenmesine engel olurken yemeğin ana tadını da hiç bozmuyor!

8. Dondurma ile dondurulan kurabiyeler

Evet şekil itibari ile ne dondurmaya ne de kurabiyeye benzemediğini biliyoruz. Ama bu yemeğin içerisinde un, tarçın, tereyağı, toz şeker, hamur ve dondurma var! İşte moleküler gastronomi görünüş olarak bambaşka bir şey sunsa da aynı tadıı veriyor!

9. Cam patates kızartması

Evet bu gördükleriniz patates kızartması! İnanmak zor olsa da doğru. Tahmin edebileceğinizin ötesinde ince bir şekilde dilimlediğiniz patatesleri teknoloji ile bir araya getirip eşsiz bir görünümde yiyebilirsiniz! Gerçekten harika değil mi?

10. Kağıt paella

İspanyol mutfağının en ünlü ve özgün yemeği olan paellayı daha önce hiç böyle görmemiş olabilirsiniz. Genellikle büyük tavada pişen paella bu sefer aynı aromalarla şeffaf bir kağıdın içerisinde!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort