Fatih Altaylı: İyi Parti’den sürpriz gelebilir

Gazeteci Fatih Altaylı, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP ile ittifak yapmayacakları, Ankara ve İstanbul’da kendi adaylarını çıkaracakları açıklamasının parti içinde yansımalarını “İyi Parti’den sürpriz gelebilir” başlıklı bugünkü yazısında aktardı.

Parti içinde Akşener’e çok da uzak olmayan bir grupta “Güçlü olamadığımız yerlerde, parti ayrımı yapmaksızın, seçmenimize ters gelmeyecek adayları destekleyebilmeliyiz” fikrinin hakim olduğunu belirten Altaylı, bu fikri savunanların, “Geçen yerel seçimlerde kimi yerlerde AK Parti adayını, hatta kimi yerlerde MHP adayını destekledik. Bunu da bu partilerle kurumsal bir işbirliği yapmadan, ülke menfaati için yaptık. Bu kez de kimi yerlerde CHP adayını, kimi yerlerde iyi hizmet yapan AKP adayını destekleyebilmeliyiz” dediğini ifade etti.

Parti içinde “Konya’da başarılı buldukları AKP’li mevcut belediye başkanını, Kars’ta keza mevcut AKP’li başkanı, İstanbul’da aday gösterilirse İmamoğlu’nu ve Ankara’da Mansur Yavaş’ı desteklemeliyiz” görüşü de olduğunu söyleyen Altaylı, “Cumhurbaşkanlığına layık gördüğümüz iki ismi yerelde desteklememek mantıklı değil” ifadesinin de dillendirildiğini belirtti.

Yazının tamamını okumak için .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x